Havermout uit de oven

Havermout uit de oven

Dit is echt een perfect ontbijtje voor op de zondagochtend: havermout met fruit uit de oven, in slechts 35 minuten op tafel. Het lijkt een beetje op een taartje, lekker zoet door het fruit en de honing. Ik gebruikte havervlokken in plaats van havermout, zodat het binnenin lekker zacht is en bovenop een klein beetje knapperig. Een geslaagd experiment, dat hier zeker nog vaker de oven in gaat!

Wat heb je ervoor nodig (2-3 personen)?
135 gram havervlokken
Een kleine theelepel bakpoeder
Een snufje zout
1 ei
300 ml melk
40 ml honing
1,5 eetlepel gesmolten boter
1 theelepel vanillearoma
125 gram diepvriesfruit (ik gebruikte zomerfruit)

Hoe bereid je het?
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vet een kleine ovenschaal in met wat boter.

Meng in een kom de havervlokken, het bakpoeder en het zout door elkaar.

Meng in een andere kom het ei, de melk, de honing, de gesmolten boter en het vanillearoma goed door elkaar.

Verdeel de helft van de havervlokken over de ovenschaal. Verdeel hier het bevroren fruit en vervolgens de andere helft van de havervlokken over.

Schenk het melk-eimengsel over de havervlokken en het fruit.

Bak het geheel in 30 minuten gaar en serveer warm.

Published by

Geef een reactie