Gevulde hamburger carprese

Ik maakte eerder al een Awesome broodje hamburger, maar deze gevulde hamburger carprese (oftewel: gevulde hamburger) mag ook zeker awesome genoemd worden! Met dit recept met mozzarella, cherrytomaatjes, basilicum en peperoncino bak je hamburgers als een pro, terwijl het toch echt niet moeilijk is. Heerlijk voor in het weekend, als je snel iets op tafel wilt zetten, maar toch zin hebt in iets lekkers. Biertje of wijntje erbij en smullen maar!

Wat heb je ervoor nodig (2 personen)?
Hamburgers
250 gram gehakt
Zout en peper
Een halve theelepel cayennepeper
1 klein ei
50 gram paneermeel
Een snufje zout

Overige ingrediënten 
2 verse Italiaanse bollen (of gebruik ciabatta)
125 gram mozzarella
Een flink hand basilicumblaadjes, gewassen en in stukjes gescheurd
5 cherrytomaatjes, gewassen en in stukjes gesneden
Peperoncino
Tomatenketchup

Hoe bereid je het?
Doe het gehakt met alle ingrediënten in een ruime kom en kneed goed door.

Verdeel het gehakt over 4 gelijkwaardige porties en maak hier 4 dunne hamburgers van.

Verdeel over het midden van deze hamburgers de mozzarella, gesneden cherrytomaatjes, basilicum en peproncino.

Leg nu op beide hamburgers nog een dunne hamburger en druk de kanten goed dicht. Je kunt hier, als je die hebt, een hamburgerpers voor gebruiken.

Verhit wat boter in een ruime koekenpan en bak hierin de hamburgers rondom gaar en bruin.

Snijd de Italiaanse bollen middendoor en besmeer met tomatenketchup.

Leg de stuffed hamburgers carprese op de Italiaanse bollen.

Enjoy!

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie