Varkenshaasspiesjes met pasta uit de oven

Varkenshaasspiesjes met pasta uit de oven

Sommige mensen zouden zeggen: ‘wat een werk voor een beetje pasta’. Maar dit is niet zomaar pasta. Dit is pasta sublimemente, met smaakvolle tomatensaus, rijpe aubergine, goede mozzarella en (alsof dat nog niet genoeg is) kruidige, malse vleesspiesjes. Een lekker zomers gerechtje! Ik braadde het vlees gewoon in de pan, maar je zou de varkenshaasspiesjes ook heel goed op de barbecue kunnen bereiden. En dan natuurlijk lekker buiten in het avondzonnetje opeten!

Wat heb je ervoor nodig (2 personen)?
250 gram varkenshaas, in blokjes van 2 bij 2 cm gesneden (genoeg voor 4 spiesjes)
1 uitje, fijn gesnipperd
1 teentje knoflook, fijn gesneden
150 gram penne, voorgekookt volgens aanwijzingen op de verpakking
1 aubergine, in plakken gesneden
1 bol mozzarella van 125 gram, in plakjes gesneden
5 grote trostomaten, in stukjes gesneden
Een klein glaasje droge witte wijn
Een handvol basilicumblaadjes
Olijfolie
Een paar takjes tijm
Een paar takjes rozemarijn
Peper en zeezout
Wat geraspte parmezaanse kaas

Verder nodig
Houten spiesjes waar je het vlees aan kunt rijgen

Hoe bereid je het?
Maak een marinade van olie, peper en takjes rozemarijn en laat het in blokjes gesneden vlees hierin minimaal een uur in marineren.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hier de ui en knoflook in aan.

Blus af met de witte wijn en laat de alcohol verdampen.

Voeg de gesneden tomaten toe en laat dit samen met de takjes tijm een half uurtje pruttelen.

Verwijder de tijm en breng de tomaten op smaak met wat zeezout en peper.

Pureer de tomaten met een staafmixer tot een grove saus.

Verhit wat olijfolie in een ruime koekenpan en bak de plakken aubergine aan beide zijden even kort aan. Leg de aubergine daarna op een vel keukenpapier en bestrooi met wat peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg de voorgekookte penne in een ovenschaal en giet er wat tomatensaus over. Verdeel hierover de aubergine, plakjes mozzarella en basilicum. Giet hier de rest van de tomatensaus over en maak de ovenpasta af met wat parmezaanse kaas.

Zet de ovenschaal 15 min in de voorverwarmde oven.

Rijg de gemarineerde stukjes vlees aan de spiezen.

Verhit wat boter in een koekenpan (of gebruik een grillplaat- of pan) en bak het vlees tot het mooi rose is.

Serveer de vleesspiesjes op de pasta.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie