Gepofte tomaatjes uit de oven

Gepofte tomaatjes uit de oven

Nog gemakkelijker dan de pizzarolletjes die we erbij aten, zijn deze gepofte tomaatjes uit de oven. Ik legde ze in dezelfde ovenschaal als de pizza’tjes, zodat ze tegelijkertijd klaar zouden zijn. De gepofte tomaatjes zijn het perfecte bijgerecht: fris, zoet en gezond, een goede tegenhanger voor de machtige pizzarolletjes. Maar de tomaatjes zijn ook heerlijk bij gebakken aardappels, een simpele pasta of risotto.

Wat heb je ervoor nodig (2 personen)?
Cherry- of kers trostomaatjes (10 stuks)
2 eetlepels extra virgine olijfolie
2 eetlepels balsamico-azijn
Zwarte peper en zeezout

Hoe bereid je het?
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Leg de tomaatjes met takjes en al op een bakplaat of in een ovenschaal bekleed met bakpapier.

Meng de olijfolie met de balsamico-azijn en breng dit verder op smaak met zwarte peper en zeezout.

Schenk dit mengsel voorzichtig over de tomaatjes.

Bak de tomaatjes 20 minuten in de hete oven, totdat de velletjes open springen en de tomaatjes al een beetje beginnen te verschrompelen.

Published by

Geef een reactie