Review: De Zilveren Lepel Kookschool Dolci

Review: De Zilveren Lepel - Kookschool Dolci

Als je aan een Italiaans kookboek denkt, dan denk je aan De Zilveren Lepel. Il Cucchiaio d’Argento werd voor het eerst gepubliceerd in 1950 en is sindsdien het meest succesvolle kookboek van Italië. Ook bij mij thuis staat ‘ie in de kast (het dikste boek in het rijtje!), net als De Zilveren Lepel, Toscane. En nu is er De Zilveren Lepel, Kookschool: een budgetvriendelijke serie met een pizza-, pasta-, en een dolciboek. In ieder boekje vind je 75 (redelijk) gemakkelijke recepten.

Review: De Zilveren Lepel - Kookschool Dolci

In Dolci vind je 75 recepten voor de beginnende thuisbakker. Vrijwel alle recepten zijn door nog niet zo ervaren thuisbakkers erg goed te maken. Sommige recepten worden stap voor stap (inclusief foto’s) uitgelegd. Ik ben een meer ervaren bakker, maar vind in Dolci ook nog genoeg inspiratie. Van sommige recepten begin ik spontaan te watertanden. En dat de taarten, koekjes en cakes met weinig ingrediënten te maken zijn, zie ik alleen maar als een pluspunt!

Review: De Zilveren Lepel - Kookschool Dolci

Het boek bestaat uit vier hoofdstukken: Koekjes, Cakes, Taarten en Gevuld gebak. Ook wordt er een en ander uitgelegd over keukengerei, de kunst van het bakken en het belang van goede ingrediënten. Ik vind het leuk dat er vooral Italiaanse koekjes en cakes in het boek zijn beland, zoals cantuccini of crostada. Sowieso vind je bij alle recepten de Nederlandse en de Italiaanse benaming. Leuk als je indruk wilt maken op je visite: gooi er wat Italiaanse woorden in! Torta arrotolata di noci klinkt toch een stuk beter dan walnotenstrudel 😉

Bij sommige recepten vind je een tip om het gerecht nog lekkerder te maken. Verder zijn de recepten wel redelijk summier, als in: ik mis her en der de persoonlijke noot. Een achtergrondverhaal of anekdote over het recept, uitleg over de herkomst of over het ontstaan. Iets meer achtergrondinformatie was voor mij wel een pluspunt geweest. Aan de andere kant, dat is De Zilveren Lepel! Lekkere recepten, niets meer en niets minder.

Review: De Zilveren Lepel - Kookschool Dolci

Dolci vind ik een leuk kookboekje voor de beginnende bakker. Iedereen kan met de recepten uit Dolci aan de slag en zoals ik al zei biedt het boek ook voor mensen die regelmatig bakken genoeg inspiratie. Kortom: een aanvulling voor iedere boekenkast!

De Zilveren Lepel, Kookschool Dolci is voor € 15,- onder meer te bestellen bij bol.com.

Koop bij bol.com

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie