Marmer tulband-cake met citroen en cacao

Marmer tulbandcake met citroen en cacao

Bij een review hoort natuurlijk ook een recept. Vandaar dat ik met veel plezier aan de slag ging met deze marmercake uit De Zilveren Lepel, Kookschool Dolci. En lekker dat ‘ie is! De citroen maakt de blanke cake lekker fris en chocoladecake gaat er altijd wel in. De combinatie van beide is hemels. Ik moest de cake trouwens wel langer bakken dan in het kookboek stond (45 minuten in plaats van 30 tot 35 minuten), maar alsnog was de cake lekker luchtig en zacht van smaak. Een echte aanrader dus, dit recept dat ik graag met jullie deel!

Wat heb je ervoor nodig?
300 gram boter, op kamertemperatuur, plus extra om in te vetten
300 gram kristalsuiker
5 eieren, op kamertemperatuur
350 gram bloem, plus extra om te bestuiven
1 eetlepel bakpoeder
De geraspte schil van 1 citroen
Het sap van een halve citroen
2 eetlepels cacaopoeder
2 eetlepels melk
Eventueel poedersuiker, om mee te versieren

Hoe bereid je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een tulbandvorm van 22 centimeter in met boter en bestuif de boter licht met bloem.

Doe de boter en de kristalsuiker samen in een grote kom en klop dit met een mixer luchtig en romig.

Doe de eieren en 1 voor 1 bij en mix ze iedere keer goed door het boter-suiker-mengsel.

Zeef de bloem boven de kom, voeg het bakpoeder toe en spatel dit met een houten lepel tot een glad beslag.

Verdeel het cake-beslag in twee├źn.

Roer de citroenrasp en het citroensap door het ene beslag.

Roer de cacaopoeder en de melk door het andere beslag.

Vul de tulbandvorm eerst met het blanke beslag en vervolgens met het chocoladebeslag.

Steek een lange prikker in het beslag en trek hem erdoor om de kleuren een beetje door elkaar te laten vloeien.

Tik de bodem van de vorm een paar keer op je werkvlak.

Bak de cake in 40 tot 45 minuten gaar, of tot een prikker die je erin prikt er schoon uit komt.

Haal de cake uit de oven en laat hem goed afkoelen.

Haal de cake uit de vorm, stuif er poedersuiker over en serveer ‘m met een kopje koffie of thee.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie