Tuna melt sandwich

Tuna melt sandwich

In de laatste twee jaar van de middelbare school en tijdens mijn studie heb ik in een kleine lunchroom gewerkt. Naast dat ik in de bediening werkte mocht ik ook regelmatig in de keuken aan de slag; samen met de kok en later ook steeds vaker alleen. Soms maakte je gewoon een simpel broodje gezond of bakte je een pannenkoek, maar ik heb er ook bijzondere broodjes, panini’s en de lekkerste kippenlevertjes in spek leren maken.

Een van de broodjes die daar lang op de kaart heeft gestaan, was het broodje tonijnsalade uit de oven. Warme tonijn met ui, tomaat en kaas op een pistoletje: simpel, maar een van mijn favorieten! Het was eigenlijk een tuna melt sandwich, een broodje dat in Amerika ontzettend populair is. Dit broodje dat ik kende van vroeger maakte ik nu na, maar ik maakte er een echte sandwich van, een soort tosti. In plaats van tonijnsalade gebruikte ik ‘pure’ tonijn uit blik en in plaats van gewone kaas gebruikte ik cheddar. En ik voegde een beetje pit toe. Het resultaat: een lekker pittige tuna melt sandwich om je vingers bij af te likken!

Wat heb je ervoor nodig (4 sandwiches)?
8 sneden wit (oer- of Liefde & Passie-)brood
1 blikje tonijn in zonnebloemolie (blikje 160 gram), uitgelekt
Een halve rode ui, fijn gesnipperd
1 kleine tomaat, in stukjes gesneden
Flinke snuf gedroogde peperoncini (of anders chili)
4 plakjes cheddarkaas

Hoe bereid je het?
Verwarm je grill- of tostiapparaat voor.

Meng de uitgelekte tonijn met de gesneden rode ui, tomaat en de gedroogde peperoncini.

Besmeer van alle sneetjes broodje aan 1 kant met boter. Dit is straks de buitenkant van je sandwiches.

Beleg 4 van de sneetjes brood aan de onbesmeerde kant met de tonijn.

Leg hier de cheddarkaas op en leg daarna de andere sneetjes brood er met de onbesmeerde kant bovenop.

Bak de sandwiches ongeveer 5 minuten tussen het grill- of tosti-apparaat, tot de cheddar gesmolten is en de broodjes goudbruin zijn. Heb je geen grill- of tostiapparaat? Geen probleem, bak de sandwiches dan in een pan met een beetje olijfolie (onder af en toe omkeren!) in 5 minuten rondom goudbruin.

Snijd de tuna melt sandwiches doormidden en serveer de broodjes eventueel met een beetje tomatenketchup.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie