Tomatentaartje met rode uienchutney

Tomatentaartje met rode uienchutney

Eens wat anders dan een pizza of quiche? Creatief met bladerdeeg? Als lunch, voorgerecht of bijgerecht: dit taartje doet het eigenlijk altijd goed! De rode uienchutney is een beetje zoet door de balsamico en de stroop, wat perfect combineert met de frisse smaak van de tomaten.

Wat heb je ervoor nodig (2 personen)?
2 kleine rode uien, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijn gesneden
1 eetlepel aceto balsamico
1 kleine eetlepel appelstroop
3 ansjovisfiletjes uit blik, fijn gesneden
3 plakjes bladerdeeg, ontdooid
1 ei, losgeklopt
2 rijpe tomaten, in plakken gesneden
Olijfolie om in te bakken
Zout en peper
Een paar blaadjes basilicum
Een scheutje extra vergine olijfolie

Hoe bereid je het?
Bak de gesnipperde ui samen met de knoflook ongeveer 5 minuten aan, tot de ui zacht geworden is. Voeg daarna de aceto balsamico en de appelstroop toe en bak beide mee tot het opgelost is. Roer dit mengsel ondertussen af en toe goed door, zodat de chutney niet aanbakt. Bak als laatste de gesneden ansjovisfiletjes even mee en breng de rode uienchutney verder op smaak met een snufje peper en zout.

Verwarm nu de oven voor op 190 graden.

Plak 2 van de 3 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat met wat water aan elkaar. Snijd het overgebleven plakje deeg met een mes of deegsnijder in reepjes van ongeveer 1 centimeter. Plak die reepjes met wat water rondom de gehele buitenste rand. Prik het middendeel van het bladerdeegtaartje in met een vork en besmeer de buitenrand met het losgeklopte ei.

Verdeel het uimengsel binnen de randen en bak het taartje in 20 minuten gaar en goudbruin.

Haal het taartje daarna uit de oven en beleg ‘m met de plakjes tomaat, wat basilicumblaadjes, een scheutje extra vergine olijfolie en wat peper en zout. Eventueel, als je dit lekker vindt, kun je het tomatentaartje nu nog voor een extra 5 minuten de oven inschuiven, zodat de tomaatjes nog een beetje warm worden.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie