Risotto uit de oven van Van Boven

Risotto uit de oven van Van Boven met tartaar en paprika

In het kookboek van Yvette van Boven – Uit de oven van Van Boven (lees hier mijn review) – vind je onwijs veel lekkere ovenrecepten. Rabarbercrumble, hartige tarte tatin van sjalot en tijm, gebakken krokante courgettes uit de oven, worstenbroodjes met ui en venkel, jerk chicken, aardbeien-ontbijtcake en sticky toffee-koffiepudding: krijg je al honger? 🙂 Ik maakte Yvette’s risotto uit de oven met tartaar en paprika. Ik had nog nooit risotto uit de oven gemaakt en sta altijd braaf in mijn pannetje risotto te roeren tot de rijst gaar is en de risotto de juiste dikte heeft. Risotto uit de oven is veel makkelijker en super lekker. Echt een aanrader, deze komt hier vaker op het menu!

Wat heb je ervoor nodig (2-3 personen)?
Olijfolie
200 gram rundertartaar
1 rode paprika, in blokjes gesneden *
1 groene paprika, in blokjes gesneden *
Een halve grote rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
De naaldjes van 2 takjes verse rozemarijn
Een paar druppels tabasco
150 gram risottorijst
150 ml droge witte wijn
125 ml tomatenpassata
250 ml kippenbouillon

Hoe bereid je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verhit wat olijfolie in een braadpan (die in de oven kan!) en rul de rundertartaar hierin bruin.

Voeg de paprika’s, ui en knoflook toe en roer even goed om.

Breng alles op smaak met de rozemarijn en wat druppels tabasco (naar smaak). Bak dit al omscheppend ongeveer 5 minuten goed door.

Voeg de risottorijst toe en bak dit 1 minuut mee.

Blus het geheel af met de witte wijn.

Voeg dan de tomatenpassata en de kippenbouillon toe en breng het geheel al roerend aan de kook.

Doe het deksel op de pan en zet de pan in de hete oven.

Bak de risotto in 18 tot 20 minuten gaar, of tot al het vocht is opgenomen. Kijk daarom na een minuut of 16 voor de zekerheid alvast even in de pan.

Eventueel kun je de risotto voor het serveren bestrooien met wat extra rozemarijn en parmezaanse kaas.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie