Risotto met tomaat, salami en garnalen

Risotto met tomaat, salami en garnalen

Ik ben echt gek op risotto. En op tomaat. En op garnalen. Jij ook? Dan is dit (kerst)recept een schot in de roos! Lekker zoutig en pittig door de salami en met een lekkere bite door de lente-uitjes. En ook niet onbelangrijk: redelijk snel klaar, zodat je je Kerst-visite niet te lang alleen hoeft te laten zitten. Je kunt deze risotto als voorgerecht serveren (schep dan een iets kleinere portie op de bordjes), maar ook als hoofdgerecht.

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 liter groentebouillon
1 grote ui, fijn gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
100 gram salami, in kleine blokjes gesneden
300 gram risottorijst
Een scheutje rode wijn
300 gram garnalen
Zwarte peper en zeezout
2 lenteuitjes, gewassen en in ringetjes gesneden

Hoe bereid je het?
Voeg de tomatenblokjes bij de hete bouillon en roer dit goed door.

Verhit wat olijfolie in een braadpan en fruit hier de ui en de knoflook in aan.

Bak de blokjes salami 2 minuutjes mee.

Roer nu de risottorijst erdoor en bak de rijst mee tot de korrels glanzen.

Blus het geheel af met een scheutje rode wijn.

Voeg een soeplepel tomatenbouillon toe en verwarm al roerend tot de bouillon volledig is opgenomen.

Herhaal dit tot alle bouillon is toegevoegd. Voeg halverwege, dus nadat je ongeveer een halve liter bouillon gebruikt hebt, ook de garnalen toe.

Breng de risotto verder op smaak met zwarte peper en zeezout (naar smaak).

Serveer de risotto met de ringetjes lenteui voor een knapperige bite.

Published by

Geef een reactie