Mandarijnencake met ricotta, likeur en nougatine

Mandarijnencake met ricotta, likeur en nougatine

Misschien heb jij nu ook wel een paar mandarijnen op de fruitschaal liggen. Wist je dat je daar een hele lekkere cake van kunt maken? En dat die cake het dan met kerst dan ook nog eens heel goed doet bij de koffie of thee? Hij ziet er misschien een beetje simpel uit, maar het is een smaakbommetje. Door de ricotta wordt deze cake lekker zacht, de mandarijnen zorgen voor een frisse smaak, de likeur maakt het net iets feestelijker en de knapperige nougatine maakt de cake af.

Wat heb je ervoor nodig?
150 gram boter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
250 gram ricotta
De rasp van 3 mandarijnen
3 eetlepels sinaasappellikeur
3 eieren
250 gram bloem
3 theelepels bakpoeder
Een snufje zout
3 eetlepels nougatine, uit een potje of zelfgemaakt

Hoe bereid je het?
Verwarm de oven voor op 160 graden.

Klop de boter met de suiker in ongeveer 5 minuutjes tot een romig mengsel.

Voeg de ricotta, de rasp van de mandarijnen en de sinaasappellikeur toe en klop dit samen tot een egaal mengsel.

Voeg één voor één de eieren toe. Klop telkens goed door voor je een volgend ei toevoegt.

Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en spatel dit samen met een snufje zout tot een cakebeslag.

Vet een cakevorm in met een beetje boter en schenk hier het cakebeslag in.

Bestrooi de cake met de nougatine.

Bak de cake in 40 tot 45 minuten in het midden van de oven gaar en goudbruin. Wordt de nougatine te donker, dan kun je de cake gerust afdekken met wat aluminiumfolie.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie