Plukbrood met kaas en knoflook-peterselie-boter

Plukbrood met kaas en knoflook-peterselie-boter

Plukbrood (ook wel borrelbrood) is hip op het moment, en dat snap ik wel. Het is net even iets anders dan een stokbroodje kruidenboter, toch makkelijk om te maken en ontzettend lekker! Krijg je visite tijdens de kerstdagen en ben je op zoek naar iets lekkers bij de borrel? Of ga je met je lief op kerstavond All You Need Is Love kijken? Zorg ervoor dat je een lekker, rond brood koopt – het formaat is aan jou en ligt aan hoeveel mensen ervan gaan eten. Stop dit brood vol met wat jij maar lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan ham, chorizo, salami, tomaatjes, kruidenboter, tapenade, pesto, belegen kaas of Old Amsterdam. Ik maakte als voorproefje voor kerst een plukbrood met kaas en homemade knoflook-peterselie-boter. Easy does it, en het is super lekker!

Wat heb je ervoor nodig?
Een rond brood (ik gebruikte een petit beurre Liefde en Passie-brood van Albert Heijn)
125 gram kaas, bijvoorbeeld belegen kaas of mozzarella
100 gram boter, op kamertemperatuur
2 teentjes knoflook, zeer fijn gesneden
1 theelepel peterselie, zeer fijn gesneden
Zeezout

Hoe bereid je het?
Meng de boter met de knoflook, de peterselie en het zeezout (naar smaak) en laat de smaken even goed intrekken.

Snijd het brood horizontaal en verticaal aan, maar zorg ervoor dat je het niet helemaal tot de bodem doorsnijdt. Trek het brood met je vingers een beetje uit elkaar, zodat er gaatjes ontstaan die je kunt vullen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vul het brood nu met jouw kaas naar keuze en de knoflook-peterselie-boter. Dit laatste doe je het gemakkelijkst met een theelepeltje. Je hoeft dit niet heel netjes te doen, als het brood maar goed gevuld is!

Beleg een bakplaat of bakblik met bakpapier en leg hier het brood op. Bak het brood nu ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven, totdat de kaas en de knoflook-peterselie-boter goed gesmolten zijn en het brood lekker knapperig is.

Published by

Geef een reactie