Bami goreng met kip

Bami goreng met kip

Nieuw jaar, en we gaan verder met de recepten in de zonder-pakjes-en-zakjes-challenge! Met veel groenten (ui, prei en wortel), gebakken hamreepjes, super lekkere smaakmakers (gember, knoflook, laos, komijn, sambal en ketjap) en – natuurlijk! – kip. Dat is hoe ik mijn bami zonder pakjes en zakjes het liefste maak. Een complete maaltijd, die in een half uurtje op tafel staat.

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
500 gram mie
350 gram kipdijfilet, in stukjes gesneden
Zwarte peper
1 grote prei, gewassen en in ringen gesneden
1 grote ui, gesnipperd
2 wortels, geschild en in stukjes gesneden
2 kleine teentjes knoflook
1 centimeter verse gember, geschild *
2 (kleine) theelepels sambal
1 theelepel laos
1 theelepel komijn
2 eetlepels ketjap
150 gram hamreepjes

* In plaats van verse gember kun je eventueel ook 1 theelepel gemberpoeder gebruiken.

Suggesties voor erbij
4 gebakken eieren
Kroepoek
Atjar tjampoer
Atjar ketimoen
Satesaus
Gebakken uitjes

Hoe bereid je het?
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de mie af en spoel daarna direct af met koud water. Giet de mie weer af en laat volledig afkoelen. Door de mie meteen te koelen, voorkom je dat het straks aan elkaar gaat plakken!

Verhit wat olijfolie in een ruime wok en bak hierin de kip rondom gaar. Breng de kip op smaak met wat zwarte peper.

Voeg de ui, wortel en sambal toe en pers de teentjes knoflook en het stukje gember boven de pan uit. Bak dit een paar minuten mee.

Breng de kip en groenten verder op smaak met de laos, komijn en ketjap en roer het geheel even goed door.

Voeg nu de prei en de hamreepjes toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee.

Voeg de afgekoelde mie toe en roer gedurende een paar minuten goed door, zodat de mie goed warm wordt en alle smaken kunnen intrekken.

Serveer de bami direct.

Bij de bami kun je van alles serveren, wat jij maar lekker vindt! Bijvoorbeeld gebakken eieren, kroepoek, atjar tjampoer, atjar ketimoen, satesaus en/of gebakken uitjes.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie