Pannenkoeken (basisrecept)

Pannenkoeken (basisrecept)

Pannenkoeken, yum! Natuurlijk kun je pannenkoekenmix uit een pakje gebruiken, maar dat is eigenlijk helemaal niet nodig. Met dezelfde moeite maak je je eigen pannenkoekenmix: net zo lekker! Gebruik bijvoorbeeld dit basisrecept voor heerlijke pannenkoeken. De pannenkoeken beleg je vervolgens met wat jij lekker vindt. Ik ga meestal voor een hele simpele topping, zoals stroop (mijn lievelings) of poedersuiker. Af en toe maak ik er eentje met spek en mijn vriend is gek op pannenkoek met kaas. Wat is jouw lievelingsbeleg voor de pannenkoek? En wanneer staan er bij jou weer pannenkoeken (zonder pakjes!) op tafel?

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
375 gram bloem
750 ml melk
3 grote eieren
Snufje zout
Snuf kaneel
Een scheutje olijfolie
(vloeibare) boter of olijfolie om in te bakken

Hoe bereid je het?
Zeef de bloem boven een ruime kom en klop dit samen met het zout, de kaneel en de helft van de melk met een garde goed door elkaar.

Voeg één voor één de eieren toe en klop het beslag na ieder ei goed door elkaar.

Voeg tot slot beetje bij beetje de rest van de melk en het scheutje olijfolie toe en klop ook dit goed door.

Zorg ervoor dat de koekenpan goed heet is voordat je begint met pannenkoeken bakken.

Verwarm nu een beetje boter of olijfolie in de pan, verdeel met een (kleine) soeplepel beslag in de pan en bak de pannenkoek om en om mooi bruin. Herhaal dit tot het beslag op is.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie