Soep kan altijd. Als voor- of hoofdgerecht en als lunch, met en zonder brood, met vlees of vega. Je kunt er makkelijk en eindeloos mee variëren. Vandaar dat ik in dit artikel drie all time favorite soeprecepten voor je op een rij heb gezet: mijn favoriete recept voor tomatensoep (met balletjes!), herfstige pompoensoep en de soupe au pistou (Franse boerengroentensoep) van Rachel Khoo. Soepen die ik het lekkerst vind wanneer het buiten lekker koud is, zoals vandaag. Dan is een kop dampende soep op z’n best!
Deze tomatensoep is in een mum van tijd klaar. En ondertussen dat de soep staat te pruttelen kun jij lekker op de bank hangen!
Deze pompoensoep krijgt z’n kruidige smaak van knoflook, rode peper en komijn. En om het af te maken voeg ik vlak voor het serveren nog een lepel crème fraîche toe. Zo lekker!
Soupe au pistou is een goed gevulde (boeren) maaltijdsoep met veel groenten, bonen en kleine pasta. En hij wordt met een saus geserveerd: pistou, de Franse variant van pesto.
Published by