Gemarineerde perziken in wittewijnsiroop

Gemarineerde perziken in wittewijnsiroop

De zomer laat zich al een paar dagen niet echt meer zien, met alle buien, wind en grijze luchten. Toch heb ik nog een op en top zomers recept voor je, namelijk gemarineerde perziken in wittewijnsiroop. Dit is dé smaak van de zomer, een lekker verfrissend en zoet nagerechtje dat het goed doet op warme of zelfs bloedhete dagen… Maar ook op dagen als vandaag, zodat je weer even terug kunt denken aan de echte zomer!

Wat heb je ervoor nodig?
5 rijpe perziken
300 gram kristalsuiker
180 ml ietwat zoete witte wijn
1 kaneelstokje
1 vanillestokje, in de lengte opengesneden en merg eruit geschraapt
Rasp en sap van 1 citroen
Een handvol blaadjes munt

Hoe bereid je het?
Breng in een middelgrote pan een flinke hoeveelheid water aan de kook. Dompel de perziken ongeveer 10 seconden in het kokende water. Schep ze er daarna uit (met bijvoorbeeld een schuimspaan) en ontvel ze.

Snijd de perziken nu middendoor en ontpit ze.

Roer in een grote steelpan de kristalsuiker, witte wijn, het kaneelstokje, het vanillestokje, het vanillemerg, de rasp van de citroen en het citroensap goed door elkaar. Breng dit op middelhoog vuur aan de kook en roer goed door, totdat de suiker is opgelost.

Giet de siroop daarna in een grote (salade)kom of schaal, voeg de perziken toe en laat de perziken in de siroop afkoelen.

Bestrooi de afgekoelde perziken met de muntblaadjes en zet minstens 3 uur in de koelkast.

Serveer de perziken met de siroop.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie