Open lasagne

Lasagne, maar dan een beetje anders. Je bakt deze lasagne namelijk niet in een ovenschaal, maar kookt de lasagnebladen in een pan gaar en stapelt er met heerlijke ingrediënten (aubergine, rode uit, champignons, mozzarella en groene pesto) een open lasagne van. Dat ziet er niet alleen extra leuk uit, maar smaakt bovendien ook nog eens heel goed!

Wat heb je ervoor nodig (2 personen)?
6 blaadjes verse lasagne
1 aubergine, in plakken gesneden
1 rode ui, gesnipperd
150 gram champignons, in plakjes gesneden
1 grote bol mozzarella (150 gram), in plakken gesneden
Groene pesto
Olijfolie
Verse basilicum
Zout en peper

Hoe bereid je het?
Bestrijk beide zijden van de plakken aubergine met olijfolie en bestrooi met een klein beetje peper en zout.

Verwarm een grill- of koekenpan en bak de aubergine aan beide kanten lichtbruin. Laat de aubergine daarna uitlekken op keukenpapier.

Verhit een beetje olijfolie in een kleine koekenpan en bak hierin de rode ui en champignons aan.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Breng een grote pan water aan de kook en kook de lasagnebladen (maximaal 3 per keer) in 3 minuten gaar.

Schep de lasagnebladen uit de pan en laat ze aan de rand van een vergiet uitlekken. Let op, ze kunnen wat aan elkaar gaan plakken.

Bestrijk beide zijden van de 6 lasagnebladen met olijfolie.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de eerste twee lasagnebladen, naast elkaar, op. Beleg met schijven aubergine, enkele plakken mozzarella, wat ui en champignons en (naar smaak) groene pesto. Herhaal dit tot je lasagne uit 3 lagen bestaat.

Zet de lasagne 10 minuten in de oven, tot de mozzarella smelt.

Verdeel er voor het serveren nog wat verse basilicum en parmezaanse kaas over. Serveer de open lasagne daarna direct: eet smakelijk!

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie