DIY hot chocolate spoons

DIY hot chocolate spoons
Warme chocolademelk, eventueel met een toef slagroom: wie is er niet gek op? Ik in ieder geval wel, zeker als het buiten koud en guur is. Deze DIY hot chocolate spoons zijn heel gemakkelijk om te maken en maken van je beker chocolademelk echt een feestje. Je kunt de spoons maken met de chocolade en toppings die jij lekker vindt. Je kunt eindeloos variëren, gebruik je creativiteit! Ik ging deze keer voor Tony Chocolony karamel zeezout en puur en maakte er met wat strikjes, knijpertjes en masking tape echte Kerst-spoons van.

Wat heb je ervoor nodig (10 spoons)?
125 gram Tony Chocolony karamel zeezout
125 gram Tony Chocolony puur
Lekkere versiersels naar keuze, zoals hagelslag, kokosschaafsel, M&M’s of mini-marshmallows

Verder nodig
10 lepeltjes (ik kocht ze hier)
Een ijsblokjesbakje met minimaal 10 vakjes

Tip: kijk voor de versiersels eens in het bakproducten-schap in de supermarkt. Hier vind je meer dan genoeg inspiratie, alles kan!

Hoe bereid je het?
Smelt 100 gram Tony Chocolony karamel zeezout au bain marie. Let op, je houdt dus 25 gram achter!

Haal de gesmolten chocolade van het vuur en voeg de 25 gram resterende Tony Chocolony karamel zeezout toe. De koude chocolade zorgt ervoor dat de temperatuur iets daalt en dat je een mooie glanzende massa overhoudt.

Giet de chocolade voorzichtig in 5 vakjes van het ijsblokjesbakje.

Steek in ieder vakje een lepeltje en bestrooi de chocolade rondom de lepeltjes met de versiersels naar keuze.

Herhaal bovenstaande punten met de pure chocolade.

Zet het ijsblokjesbakje met de 10 hot chocolate spoons minimaal 45 minuten in de koelkast, zodat de chocolade kan stollen.

Trek de hot chocolate spoons aan het lepeltje voorzichtig uit de vakjes. Als het goed is, gaat dit erg gemakkelijk.

Verwarm een flinke beker melk en voeg een hot chocolate spoon toe om er een lekkere beker chocolademelk van te maken.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie