Crumble met aardbei, appel en havermout

Crumble met aardbei, appel en havermout

Als ontbijt of als nagerecht: een crumble kan altijd. Normaal vind ik een appelcrumble het lekkerst, of in de winter een stoofperencrumble. Niet nu: de aardbeien en appel zorgen in dit recept voor een lekkere frisse smaak, de smaak van de lente! En het handige aan deze crumble is dat de topping gemaakt wordt met basisingrediënten die je waarschijnlijk al wel in huis hebt: boter, bloem, suiker en havermout. Geniet van het weekend!

Wat heb je ervoor nodig (2 personen)?
100 gram aardbeien, gewassen, groen verwijderd en in stukjes gesneden
1 zoete appel, gewassen, klokhuis verwijderd en in kleine stukjes gesneden
45 gram boter
40 gram bloem
40 gram suiker
40 gram havermout
Magere Franse kwark voor erbij

Hoe bereid je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng in een kom de aardbeien en appelstukjes goed elkaar en schep het fruit daarin in twee kleine ovenschaaltjes (of een wat grotere ovenschaal).

Meng in een ruime kom de boter, bloem, suiker en havermout goed door elkaar. Kneed de ingrediënten vervolgens goed door elkaar, net zolang tot er een kruimelig deeg ontstaat.

Schep de crumble op het fruit in de ovenschaal(tjes).

Bak de crumble in 25 minuten gaar, tot de kruimels mooi goudbruin zijn gekleurd.

Serveer de crumble met wat magere Franse kwark.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie