Kijktips voor foodies

Koken met Van Boven (absolute favoriet!), Heel Holland Bakt, The Great British Bake Off, De Keuringsdienst van Waarde, Masterchef Australia (of gewoon Holland): als het met koken of bakken te maken heeft zit ik al snel aan de buis gekluisterd. Maar ik kijk ook graag documentaires over eten en de foodindustrie, zoals Super Size Me en Food, Inc. Ook Netflix staat vol met culinaire documentaires. Met het weekend voor de deur geef ik je graag drie kijktips: Cooked, Chef’s Table en Food Matters. Pas wel op, het is verslavend! ūüėČ

Cooked
In de vierdelige serie Cooked laat de Amerikaanse foodauteur Michael Pollan (The Omnivore’s Dilemma, In Defense of Food, maar ook bekend van de docu Food, Inc.) zien hoe koken ons voedsel, onze manier van eten en de wereld heeft veranderd. De afleveringen duren een klein uurtje en in iedere aflevering staat een element centraal: vuur, water, lucht of aarde. Zo kookt hij in de aflevering over vuur samen met een groep Aboriginal-jagers, neemt hij in Water een kijkje in de Indiase keuken en bezoekt hij in de aflevering Air Marokkaanse landbouwvelden.

Bekijk Cooked op Netflix.

Chef’s Table
In het eerste seizoen (het tweede seizoen schijnt in de maak te zijn) volg je de keukenavonturen van zes chef-koks, zoals Massimo Bottura, Niki Nakayama en Magnus Nilsson. Geen bekende koppen als Jamie Oliver en Gordon Ramsey, maar stuk voor stuk talentvolle koks met een geweldige passie voor hun vak. In zes afleveringen van iets minder dan een uur krijg je een kijkje in hun leven.

Bekijk Chef’s Table op Netflix.

Food Matters
De film Food Matters laat je zien hoe goed of slecht ons voedsel is voor onze gezondheid en wat we kunnen doen om beter te leven en eten. Voedingsdeskundigen, artsen en journalisten onderzoeken onderwerpen als biologisch voedsel, voedselveiligheid en rauw eten. Interessant!

Bekijk Food Matters op Netflix.

Veel kijkplezier! ūüôā En heb je kijktips voor mij? Laat het me dan zeker weten!

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie