Sticky kipdrumsticks uit de oven

Sticky kipdrumsticks

Deze sticky kipdrumsticks zijn onweerstaanbaar! Aan de buitenkant is het vlees plakkerig en een beetje zoet, terwijl de binnenkant lekker mals blijft. Ik marineerde de drumsticks met smaakmakers ketjap, knoflook, citroensap en bruine basterdsuiker en verder met wat olijfolie en zwarte peper. Zo draai je in een korte tijd een lekkere, eigen gemaakte marinade in elkaar… Zonder pakjes en zakjes!

Wat heb je ervoor nodig?
2 eetlepels olijfolie
4 eetlepels ketjap manis
2 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels bruine basterdsuiker
Zwarte peper
500 gram tot 750 gram kipdrumsticks

Hoe bereid je het?
Maak een marinade van alle ingrediënten.

Dep de kipdrumsticks droog met keukenpapier.

Leg de kipdrumsticks in een grote schaal en giet de marinade eroverheen.

Laat de drumsticks minimaal 1 uur in de koelkast marineren. Schep na een half uurtje nogmaals de marinade over de kipdrumsticks, zodat de marinade echt goed in kan trekken.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg de kipdrumsticks in een ruime ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de drumsticks in 25 minuten gaar en goudbruin. Schep halverwege de oventijd de overgebleven marinade over de kip.

De sticky kipdrumsticks zijn lekker met gekookte sperziebonen en gebakken aardappeltjes of met een rijstsalade.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie