Bokkepootjestaart met advocaat-vanilleroom

Bokkepootjestaart

Bokkepootjes zijn, samen met Café Noirs en Nizza’s, één van mijn favoriete koekjes. Ooit wil ik ze nog eens zelf maken, maar voor dit recept gebruik ik gewoon koekjes uit een pakje. Ik kreeg het recept voor deze bokkepootjestaart van een vriendin, maar paste het met de roompudding, extra advocaat en vanillearoma naar eigen smaak aan. Een lekkere taart voor een verjaardag of een ander feestje!

Wat heb je ervoor nodig?
Pakje roompudding van Dr. Oetker
6 eetlepels melk
400 ml slagroom
1 zakje Klop-Fix
6 eetlepels advocaat
Een theelepel vanillearoma
2 pakken bokkepootjes
Springvorm

Hoe bereid je het?
Meng de pudding met de koude melk en roer goed door. Voeg de slagroom, de Klop-Fix, de advocaat en het vanillearoma toe en klop dit met een mixer tot een schuimige massa.

Splits de bokkenpootjes en bedek de bodem van een ingevette springvorm met 1 pakje. Verdeel hier de helft van het roommengsel over. Verdeel hier vervolgens het tweede pakje bokkepootjes (ook gesplitst) over, maar zorg dat je 4 bokkepootjes overhoudt. Over deze twee laag bokkepootjes verdeel je de tweede laag room. Maak de taart af door de 4 overgebleven bokkepootjes te verkruimelen en dit over de roomlaag te strooien.

Laat de taart in ieder geval een paar uur in de koelkast opstijven. Ik heb de taart een dag van tevoren gemaakt, zodat de bokkepootjes lekker zacht zijn geworden door de room en de room goed stijf is.

Published by

Geef een reactie