Zelf vanille-extract maken

Vanille-extract

Sta jij net als de deelnemers van Heel Holland Bakt regelmatig in de keuken om de lekkerste koekjes, cakes en taarten te maken, dan kun je niet zonder: vanille-extract. In de winkel is het best duur; voor een flesje van 80 ml ben je zo een euro of 8 kwijt. Maar wist je dat je dat ook heel gemakkelijk zelf kunt maken en dat het dan veel goedkoper (en lekkerder!) is? Vanille-extract is trouwens wat anders dan vanille-aroma, dat je in iedere supermarkt vindt. Bij het maken van vanille-aroma wordt geen echt vanille gebruikt, alleen een stof met de geur en smaak van vanille. Deze vanille-extract maak je in minder dan 5 minuten en is the real deal.

Wat heb je ervoor nodig?
200 ml rum (wodka kan ook)
3 vanillestokjes

Hoe bereid je het?
Steriliseer een mooi potje (lees hier hoe).

Snijd de vanillestokjes open en doe ze in de pot. Je hoeft het vanillemerg er niet uit te schrapen.

Giet de rum erbij en sluit het potje af.

Schud de pot een paar keer op en neer en bewaar ‘m daarna op een koele en donkere plek.

Schud de pot iedere week 1 of 2 keer goed door.

Laat de vanille en rum 6 tot 8 weken staan en klaar is je eigengemaakte vanille-extract!

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie