Sinterklaas-tiramisu

Sinterklaas-tiramisu

Het is bijna Sinterklaas-avond, tijd voor een paar lekkere Sinterklaasrecepten op de blog dus! Deze tijd krijg ik geen genoeg van speculaasjes. Bij de koffie of thee, op brood, bij het toetje: ik kan het gerust de hele dag door eten. Zo kwam ik ook op het idee van deze Sinterklaas-tiramisu met een bodem van speculaasjes. En omdat ik tiramisu eigenlijk altijd heel machtig vind, dacht ik aan lekker fris fruit door de room. Wat is dan beter dan appeltjes van oranje, of nou ja: mandarijntjes? Een ideaal receptje voor 5 december dus, deze tiramisu!

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
100 ml sterke koffie (bijvoorbeeld espresso)
12 speculaasjes, in grove stukjes gebroken
3 mandarijntjes, gepeld, vruchtvlees in stukjes gesneden
1 beker mascarpone (250 ml)
100 ml slagroom
3 eetlepels suiker
1 zakje vanillesuiker (8 gram)
Cacaopoeder, om te bestrooien
Poedersuiker, om te bestrooien

Sinterklaas-tiramisu

Hoe bereid je het?
Laat de koffie afkoelen, schenk de koffie in een diep bord en doop de speculaas-stukjes erin.

Verdeel de koekjes over de bodem van 4 mooie glazen.

Klop met een mixer de mascarpone, de slagroom, de suiker en de vanillesuiker tot een dikke, lobbige room.

Schep met een spatel de stukjes mandarijn erdoor.

Schep de mandarijnenroom op de speculaasjes.

Zet de glazen minimaal 30 minuten (maar het liefst nog langer) in de koelkast, zodat de room op kan stijven.

Strooi met een klein zeefje wat cacaopoeder over de tiramisu.

Gebruik een vormpje of knip uit een stuk dik papier een hartje dat kleiner is dan het glas. Leg het papier op het glas en strooi er poedersuiker over, zodat er een suikerhartje op de tiramisu ontstaat.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie