Italiaantje

Tja, waarom heet deze sandwich eigenlijk een Italiaantje? Nou, dit broodje stond op de kaart bij de lunchroom waar ik vroeger werkte. Super simpel, maar toentertijd onwijs populair. En ja, het heette een Italiaantje. Ik doe al jaren ander werk en de lunchroom bestaat inmiddels zelfs niet meer, maar het Italiaantje – een Italiaanse bol met salami, rode paprika, kaas en chilisaus; ik zei toch: super simpel 🙂 – bleef me altijd bij. Tijd om het recept met jullie te delen!

Wat heb je ervoor nodig (1 broodje)?
1 grote Italiaanse bol
3 plakjes salami
Een halve rode paprika, in kleine blokjes gesneden
Chilisaus (ik gebruik die van Go-Tan)
Plakjes jonge kaas

Hoe bereid je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de Italiaanse bol doormidden.

Beleg de onderste helft met de plakjes salami en de paprikablokjes.

Verdeel een goede klodder chilisaus over de paprikablokjes en beleg het broodje vervolgens met de jonge kaas.

Besmeer de bovenste helft van de Italiaanse bol met een klodder chilisaus.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de onderste helft van de Italiaanse bol op.

Bak het broodje in 10 minuten af. Leg na 5 minuten de bovenste helft van de Italiaanse bol bij in de oven, met de chilisaus-kant naar boven.

Geniet van dit lekkere knapperige Italiaantje!

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie