Review: Simple dinners, Donna Hay

Review: Simple dinners, Donna Hay

Ik heb kookboeken in alle soorten en maten en mijn collectie breidt ieder jaar alleen maar verder uit. Vandaar het idee om op deze blog te beginnen met reviews. Welke kookboeken wil je in je boekenkast hebben staan? Wat zijn mijn favorieten? En waarom? Om te beginnen: Simple dinners van de Australische tv-kok (24Kitchen) en kookboekenschrijfster Donna Hay.

Review: Simple dinners, Donna Hay

“Dit boek bewijst dat de simpelste dingen vaak de beste zijn. Zoals klassieke smaakcombinaties die met een minimale inspanning een groots resultaat geven, een gouwe ouwe in een nieuw jasje of een culinair sluipweggetje voor een familiefavoriet.”

Ik vind de boeken van Donna Hay geweldig! Haar recepten zijn niet al te ingewikkeld, maar zeker ook niet standaard. Met weinig ingrediënten zet zij gerechten op tafel die er erg indrukwekkend uitzien. Maar, je hoeft voor het maken van haar gerechten geen ingewikkelde kooktechnieken te kennen. Ook gebruikt ze geen peperdure ingrediënten die je bijna nergens kunt krijgen. Het gros van de ingrediënten is gewoon in de supermarkt te vinden. En de foto’s bij de recepten (door William Meppem) zijn zooooo mooi. Bij sommige foto’s begin ik spontaan te watertanden…

Simple dinners telt 204 pagina’s (ja, lekker veel!) en is onderverdeeld in 13 hoofdstukken. Van eieren en brood tot pasta. Van noedels & rijst tot rund-, varkens- of lamsvlees. Van kip en vis tot bonen & linzen. Van fruit tot chocolade. Meer dan 100 recepten komen voorbij, dus of je nou op zoek bent naar een lekker ontbijtje, een hoofdgerecht of een toetje om van te smullen: je kunt vast iets lekkers vinden! In het register vind je deze recepten niet alleen alfabetisch op naam, maar ook op ingrediënten en thema’s (zoals soepen, pasta’s enzovoort). Super handig als je snel een gerecht zoekt. De recepten zijn verder kort en bondig geschreven en zijn gemakkelijk te begrijpen. En ook leuk: aan het eind van ieder hoofdstuk vind je nog wat handige tips & trucs.

Review: Simple dinners Donna Hay

Review: Simple dinners, Donna Hay

Review: Simple dinners, Donna Hay

Achterin het boek vind je nog twee leuke extraatjes: een woordenlijst waarin alle gebruikte ingrediënten worden uitgelegd én een handige lijst met internationale maten, temperaturen en omrekentabellen voor basisingrediënten.

Review: Simple dinners, Donna Hay

Review: Simple dinners, Donna Hay

Review: Simple dinners, Donna Hay

Simple dinners van Donna Hay is voor € 29,99 onder meer verkrijgbaar bij bol.com.

Koop bij bol.com

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie