Heet fruit: frambozenclafoutis

Eieren, melk, suiker en een beetje bloem: het zijn de basisingrediënten waarmee je, in combinatie met heerlijk vers fruit, een clafoutis op tafel kunt zetten. In de zomer is het taartje lekker met kersen, in de herfst met peer of appel en in de winter met gewelde abrikozen of tutti frutti. En heb je wel eens een hartige variant geprobeerd, bijvoorbeeld met tomaat en basilicum? Ik ben gek op frambozen en daarom wilde ik een zoete frambozenclafoutis ook zeker een keer maken.

Wat heb je ervoor nodig?
1 limoen
65 gram bloem
2 eieren
70 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
160 ml melk
250 gram frambozen
een lage ovenschaal (1 liter) of quichevorm

Hoe bereid je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pers de limoen uit.

Klop met een handmixer in een kom een glad beslag van de bloem, eieren, 60 gram suiker (let op, dus niet alle suiker gebruiken!), vanillesuiker, melk en een theelepel limoensap.

Bestrooi de ovenschaal met de resterende suiker.

Spreid de frambozen uit in de ovenschaal en schenk het beslag erover.

Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de clafoutis in circa 35 minuten goudbruin en gaar.

Laat de clafoutis kort afkoelen en strooi er voor het serveren royaal poedersuiker over.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie