Foodie in Lissabon

We zijn inmiddels alweer meer dan een week terug, maar onze reis naar Costa de Lisboa in Portugal ligt nog vers in het geheugen. Want wat was het fijn! Lissabon was geweldig en werkelijk een walhalla voor foodies. De Portugezen zorgen erg goed voor zichzelf. Een kopje koffie hier, een stukje pastry of een tosta mista (een tosti met goede ham en kaas) daar. En lekker dat het allemaal is! Ik heb de fijnste plekjes even op een rijtje gezet, niet alleen in Lissabon, maar ook in Sintra (30 minuten vanaf Lissabon). Want echt, mocht je ooit naar Lissabon of Costa de Lisboa gaan, vergeet dan vooral ook deze prachtige stad met z’n sprookjesachtige paleizen, mooie bossen en parken en historische centrum niet.

IMG_8678

IMG_8579 IMG_8584 IMG_8804 IMG_8805
Aura Restaurante Lounge Cafe
Gelegen aan het geweldig mooie plein Praça do Comércio, hartje Lissabon, maar toch met prettige prijzen. Lekkere verse sapjes, fijne tosta mista’s, goede salades en lekker sterke koffie. Vriendelijk en behulpzaam personeel. Ja, dit is een meer dan prima adresje voor een goede lunch!

Nosolo Italia
Een Italiaans restaurant dat net als het vorige restaurant aan het Praça do Comércio ligt. Van vlees tot vis, van pasta tot pizza: alles zag er hier even lekker uit en het was dan ook moeilijk om een keuze te maken. Ik ging voor de pasta puttanesca, en dat terwijl ik buitenshuis eigenlijk nooit pasta bestel (ik maak het liever zelf). Mijn oordeel? Heerlijk!

Ministerium Cantina
Weer een adresje aan het Praça do Comércio. Ja inderdaad, daar waren we veel te vinden (want: plein met een geweldig uitzicht!). We aten hier een geweldig lekkere bitoque, een typisch Portugese steak gekruid met knoflook, laurierblaadjes, zout en witte wijn, met een gebakken ei er bovenop. En het schijnt, al hebben we dit zelf niet geproefd, dat de popcorn hier ook goddelijk is!

Confeitaria de Belém
Eén van de bekendste gerechtjes uit Lissabon is Pastéis de Belém. Krokante buitenkant, warme custard van binnen, kaneel en poedersuiker erover en eten maar. Het precieze recept van deze Portugese taartjes is geheim, dat kennen alleen de eigenaar en de twee chefs van Confeitaria de Belém in Lissabon. Bij deze zaak gaan dagelijks bijna tienduizend pastéis de deur uit. Als foodie mag je deze zaak dan ook niet missen!

Portas Do Sol
Drinks with a view, want wow wat was het hier mooi! De derde foto die je in deze post ziet, maakte ik vanaf dit terras. We hebben er niet alleen van het uitzicht genoten, maar ook van overheerlijke pinchos en lekkere ijsthee. Een ideaal adresje om even bij te komen wanneer je de stad aan het verkennen bent! En loop daarna vooral door naar Castelo de São Jorge, zodat je van een panorama-view over de stad kunt genieten!

A Cultura do Hambúrguer
Op zoek naar een restaurantje in de wijk Bairro Alto kwamen we dit adresje tegen. En oh, wat was het er fijn! Heerlijke sangria met vers fruit, de beste hamburger die ik in tijden heb gegeten en als kers op de taart een key lime pie met limoenslagroom. Nee, je kunt het niet typisch Portugees noemen, maar het is zeker een restaurantje dat je in Lissabon niet mag missen!

Sintra
IMG_8943 IMG_8944 IMG_9133
Loja do Vinho

Wanneer je in Sintra de paleizen en parken gaat bekijken, moet je het in hun cafetaria’s doen met kleffe broodjes en te dure koffie. In het centrum van Sintra – tegenover het Palácio Nacional – vind je echter Loja do Vinho, waar je niet alleen heerlijke tapas, broodjes (wij aten een tosta mista met ham en gruyère), koffie en wijnen kunt nuttigen, maar waar je ook meteen souvenirs voor thuis kunt shoppen. Fijne olijfolie, ingeblikte vis in alle soorten en maten, wijnen en lekkere jams en chutneys: je weet gewoon niet wat je als eerste uit de schappen moet pakken.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie