Awesome broodje hamburger

Awesome broodje hamburger

Nee, dit is niet per se een slank broodje hamburger. En nee, je komt met deze maaltijd niet aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten. Maar lékker dat het is! En als je bedenkt dat je met een Big Mac al gauw 570 calorieën binnen krijgt, is dit awesome broodje hamburger zo slecht nog niet. Bovendien, anders dan met hamburgers van de McDonalds vult deze wel. En goed ook, je hoeft er eigenlijk niets anders bij te eten. De combinatie van een goed gekruide burger, homemade barbecuesaus, het eitje, de gesmolten cheddar en het zoete van de pruimtomaatjes: hmmmm, dat is genoeg!

Wat heb je ervoor nodig (2 personen)?
Hamburgers
250 gram gehakt
1 eetlepel ketjap manis
1 flinke theelepel grove mosterd
1 flinke theelepel fijne mosterd
Een halve theelepel cayennepeper
1 ei
50 gram paneermeel
Een snufje zout

Overige ingrediënten 
2 Italiaanse bollen
2 kleine eitjes
2 plakjes cheddar-smeltkaas
Een klein handje mini-pruimtomaatjes, in vier gesneden

Barbecuesaus
200 ml ketchup
1 eetlepel grove mosterd
1 eetlepel Worcestershiresaus
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 eetlepel sojasaus

Hoe bereid je het?
Kneed het gehakt samen met de ketjap manis, grove en fijne mosterd, cayennepeper, het ei, het paneermeel en een snufje zout goed door. Maak hier twee burgers van; gebruik eventueel een hamburgerpers. Leg de burgers op een bord, bedek met vershoudfolie en laat even opstijven in de koelkast.

Verwarm wat boter in een ruime koekenpan en bak hierin de hamburgers rondom bruin.

Verwarm ondertussen in een andere koekenpan ook wat boter en bak hierin twee eitjes (dooier kapot). Leg, wanneer de eitjes bijna klaar zijn, op ieder eitje een plakje cheddar-smeltkaas en laat dit smelten.

Verwarm in een derde, kleine koekenpan wat olijfolie en bak hierin de tomaatjes tot ze beginnen te barsten.

Hoe bereid je de barbecuesaus?

Doe alle ingrediënten samen in een steelpannetje. Roer alles goed door en breng de saus zachtjes aan de kook. Na ongeveer 10 minuten pruttelen ontstaat er een stroperige saus. Let wel op dat je de saus af en toe goed doorroert, anders brandt hij aan en dat is niet de bedoeling natuurlijk.

Laat de saus goed afkoelen voordat je ‘m serveert. Een dag van tevoren maken kan ook!

Heb je saus over? Je kunt de barbecuesaus afgedekt in de koelkast ongeveer een week bewaren.

Het awesome broodje hamburger afmaken
Bestrijk zowel de boven- als de onderkant van de Italiaanse bollen met een beetje barbecuesaus. Leg op de onderste helft van het broodje de hamburger en leg daar het gebakken eitje met cheddarkaas op. Maak af met de gebakken tomaatjes. Serveer het awesome broodje hamburger met wat extra barbecuesaus.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie