Zelf Bounty’s maken

Bounty’s en Milky Ways zijn bij mij favoriet als het gaat om chocoladerepen. Al een tijdje stond het daarom hoog op mijn lijstje om één van die repen zelf te maken. Het werden homemade bounty’s! En die maak je met maar vier ingrediënten: kokosrap, kokosolie, honing en pure chocolade. Best gezond, toch?

Psstt… Ik maakte er maar 6, omdat ik mezelf ken en ik ze anders allemaal binnen een paar dagen opeet, haha. Wil je een lekkere trommel vol maken, verdubbel of verdrievoudig de ingrediënten dan gerust!

Wat heb je ervoor nodig (6 bounty’s)
100 gram kokosrasp
2 eetlepels kokosolie
2 eetlepels honing
Ongeveer 80 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao)

Hoe bereid je het?
Meng de kokosrasp met de kokosolie en honing in een keukenmachine of blender goed door elkaar.

Maak je handen een klein beetje nat en verdeel het smeuïge kokosmengsel met je handen in 6 porties. Kneed ze stevig in de vorm van een bounty. Als je dat makkelijker vindt kun je er ook gewoon balletjes van maken.

Leg de kokosrepen op een bordje en zet deze voor 20 minuten in de diepvries. Door de kou zal de kokos stevig worden.

Smelt de chocolade au bain marie en haal de kom van het vuur zodra de chocolade helemaal gesmolten is.

Haal je kokosrepen uit de vriezer en doop de eerste kokosreep in de gesmolten chocolade. Dit kun je het beste doen met twee vorken, waarmee je de kokosrepen door de chocolade haalt. Als alle kokos van een reep bedekt is onder een laagje chocolade, haal je de reep uit de kom en leg ‘m op een met bakpapier bekleed bord. Herhaal dit met de andere repen.

Zet het bord minimaal 1 uur in de koelkast, zodat de bounty’s kunnen afkoelen en de chocolade kan stollen.

Sharing is caring!

Published by

2 thoughts on “Zelf Bounty’s maken

Geef een reactie