Review: Bakken met Menno, Menno de Koning

Review: Bakken met Menno, Menno de Koning

Hij stond al een tijdje op m’n verlanglijstje… En nu staat ‘ie in m’n kast! Bakken met Menno van meesterthuisbakker Menno de Koning. In dit bakboek vind je zijn toprecepten uit Heel Holland Bakt (een feest der herkenning voor echte Menno-fans), maar ook heel veel nieuwe inspiratie. Het boek bestaat uit 50 recepten en is opgedeeld in 4 hoofdstukken. American bakes & cakes, cupcake galore, very vegan en guilty pleasures: Menno heeft hier duidelijk goed over nagedacht, want het klinkt al meteen heel goed. En ook de stijl van het boek spreekt me aan. Niet sierlijk en lekker kneuterig zoals Heel Holland Bakt, maar stoer, kleurrijk, met mooie foto’s van Harold Pareira en met veel grafische verwijzingen naar de Amerikaanse comic books (stripboeken) waar Menno zo gek op is.

Review: Bakken met Menno, Menno de Koning

Menno is gefascineerd door Amerika en wijdt daarom ook een heel hoofdstuk aan Amerikaanse zoetigheden, zoals een red velvet cake, een chocolade-colacake, carrot cake whoopies, cinnamon rolls, pretzels, gingerbread-koekjes en jelly donuts. Ook zijn Captain-America-hidden-design-cake hoort in dit hoofdstuk thuis: een recept voor de ervaren bakker als ik het zo lees, maar wel echt overheerlijk als ‘ie goed lukt!

Iedere hoofdstuk begint met een persoonlijk inleiding door Menno, zodat je hem een beetje beter leert kennen. Erg leuk om te lezen waar zijn passie voor bakken vandaan komt en waarom bepaalde recepten het boek hebben gehaald. Achter sommige recepten, zoals de cupcake cherry-on-top, blijkt dan ineens een bijzonder verhaal te zitten. Wist je dat hij jaren geleden een eigen bedrijfje heeft gehad, Cherry On Top? Hij verkocht zelfgebakken cupcakes aan familie, vrienden en kennissen.

Review: Bakken met Menno, Menno de KoningReview: Bakken met Menno, Menno de Koning

De recepten in Bakken met Menno zijn helder beschreven en gemakkelijk te begrijpen, zodat lastige recepten (bijvoorbeeld de chocoladetaart ‘go nuts’ van drie (!) etages) je niet meteen afschrikken. Bij de écht lastige baksels, bijvoorbeeld onderstaande out-and-proud-fruitcake, vind je een stappenplan in foto’s. En naast flink wat recepten voor de ervaren bakker, vind je in Bakken met Menno ook genoeg simpelere recepten, zodat iedereen met dit boek aan de slag kan.

Review: Bakken met Menno, Menno de KoningReview: Bakken met Menno, Menno de KoningReview: Bakken met Menno, Menno de KoningReview: Bakken met Menno, Menno de Koning

Bakken met Menno vind ik echt een aanrader. Er staan geen standaard recepten in die je ook in zoveel andere kookboeken al kunt vinden, en dat vind ik leuk! Ik moet wel eerlijk zeggen dat de nieuwe recepten, die dus niet al in Heel Holland Bakt te zien waren, mij het meest aanspreken. De red velvet cake, de cinnamon rolls, de jelly donuts, de sneeuwbal-cupcake, de cupcake met Sint-strooigoed, de courgettecake, de pindakaaskoekjes, de Koningsdagtaart, de blauwebessencake, de frambozenvierkantjes, de sachertorte en de homemade Oreo’s: ik wil het állemaal proberen. Menno’s havermoutkoekjes heb ik al gemaakt en die zijn heeeeeeerlijk. Houd de blog in de gaten, want het recept komt snel online!

Bakken met Menno van Menno de Koning is voor € 24,95 onder meer te bestellen bij bol.com.

Koop bij bol.com

Sharing is caring!

Published by

2 thoughts on “Review: Bakken met Menno, Menno de Koning

Geef een reactie