Quiche met ham, kastanjechampignons, rode ui en tijm

Quiche met ham, kastanjechampignons, rode ui en tijm

Hoewel ik gek ben op quiches en hartige taarten, was het alweer een tijdje geleden dat ik er eentje maakte. Tijd om daar verandering te brengen, dacht ik van de week. Vandaar dat ik aan de slag ging met een lekkere quiche met rode ui, kastanjechampignons, grillham, tijm en oude kaas. Een goedgevulde quiche die je dus prima als avondeten, met wat salade of een kopje soep erbij, kunt eten. Maar ook als lunch doet deze quiche het heel goed.

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
1 rode ui, in ringen gesneden
150 gram kastanjechampignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
150 gram grillham (vleeswaren)
De blaadjes van 10 gram tijm
6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
4 eieren, op kamertemperatuur
200 ml kookroom light
100 gram geraspte oude kaas
Zeezout en peper

Hoe bereid je het?
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de rode ui aan.

Rol de plakjes ham op en snijd de rolletjes daarna in kleine rolletjes van ongeveer 2 centimeter.

Klop in een ruime kom de eieren, kookroom en geraspte kaas met wat zwarte peper en zeezout goed door elkaar.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet een quichevorm in met wat boter.

Bekleed de quichevorm met de plakjes bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.

Verdeel de ui, hamrolletjes, kastanjechampignons en tijmblaadjes over de bodem.

Verdeel het eimengsel over de quiche.

Bak de quiche in 40 minuten gaar en goudbruin.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie