Review: Snelle klassiekers met een twist

Snelle klassiekers met een twist review

Snelle klassiekers met een twist review

Ik ben fan van Brenda. brendakookt.nl is absoluut één van mijn favoriete foodblogs, en nu heeft ze ook nog een geweldig, 253 pagina’s tellend kookboek geschreven: Snelle klassiekers met een twist.

Snelle klassiekers met een twist review

Dankzij een pastarecept van Brenda lust mijn vriend na jaren eindelijk champignons (jeuj, want ik ben er gek op). Dat is op zich al een applausje waard, haha. Wat ik zo leuk aan haar vind, is dat ze altijd toegankelijke recepten bedenkt, zonder poespas. Wel creatief, altijd lekker, maar zonder ingrediënten waar je stad en land voor af moet lopen of waar je een vermogen aan moet uitgeven. Ze maakt vaak gerechten die iedereen wel kent, maar dan net met een leuke toevoeging of net even op een andere manier klaar gemaakt. Zoals haar hutspot met pittige gehaktballetjes, waarbij je gestampte aardappels mengt met gewokte ui, knoflook, wortel en ketjap en gebraden kleine gehaktballetjes. Super lekker! Sinds ik het kookboek in huis heb, hebben we dit zelfs al twee keer gegeten. De hutspot is een goed voorbeeld van wat je in haar boek tegenkomt: snelle klassiekers met een twist.

Snelle klassiekers met een twist

Het boek is ingedeeld in tien hoofdstukken: Soep, Snacks, Salades, Hartige taarten & eiergerechten, Pasta, Ovenschotels, Vlees, Vis, Vega en Toetjes en taarten. Zo vind je in Snelle klassiekers met een twist recepten voor ieder moment van de dag. Denk aan uiensoep, Turkse pizza, salade carprese met perzik, quiche lorraine met zalm en lente-ui, mac and cheese met broccoli, Hollandse jachtschotel, kip teriyaki met rijst, zalm Wellington, vegetarische hachee, stroopwafelcake en frisse panna cotta met mango en pistache. Ik ging aan de slag met de quiche van boerenkool met worst, en die is enorm lekker. Alle gerechten staan bovendien binnen (ongeveer) een half uurtje op tafel. Ideaal voor beginnende koks, maar ook voor mensen die niet altijd lang in de keuken willen staan, maar wel altijd lekker willen eten (zoals ik dus).

Snelle klassiekers met een twist review

Bij alle recepten staat precies hoeveel tijd het kost om het te maken en regelmatig vind je er ook een handige tip, bijvoorbeeld over wat je kan doen met left-overs. Ook geeft Brenda handige tips voor bij het koken, bijvoorbeeld wat te doen als je ingrediënten wilt vervangen of wat te doen wanneer je voor meer of minder personen kookt.

Snelle klassiekers met een twist review

Wil je iedere dag lekkere, herkenbare en betaalbare, maar alles behalve saaie dingen op tafel toveren? Dan is Snelle klassiekers met een twist een boek dat je zeker in huis moet hebben voor inspiratie voor de dagelijkse maaltijd. Nieuwsgierig geworden? Het boek kost € 25,- en is onder meer verkrijgbaar bij bol.com.

Koop bij bol.com

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie