Traybake van Jamie Oliver

Traybake van Jamie Oliver

Het recept voor deze overheerlijke traybake met kip en groenten komt uit het kookboek Bespaar met Jamie van Jamie Oliver. Hij noemt het ‘Kleverige kip uit de oven zonder omkijken’ – ‘Hit ‘n’ run traybaked chicken’ in het Engels. En inderdaad, je hebt er weinig omkijken naar. Maar lekker dat het is, die malse kip met de gegrilde groenten! Een makkelijke en gezonde maaltijd die je in een mum van tijd (oké, als je de oventijd niet meerekent) op tafel zet.

“Everyone needs a hit ‘n’ run recipe like this – it’s the kind of fallback meal you can enjoy when prep time isn’t on your side. It’s simply a case of putting together a combination of ingredients that really love each other, then just tearing, mixing, marinating and baking. It’s super quick to prepare, and you’re letting the oven do all the work” – Jamie Oliver

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
4 grote rijpe tomaten
, in kwarten gesneden
2 rode uien
, in grove stukken gesneden
1 rode paprika
, vruchtvlees verwijderd en in stukken gesneden
1 gele paprika
, vruchtvlees verwijderd en in stukken gesneden
6  kippendijen zonder vel
4 tenen knoflook
Een half bosje verse tijm
2 theelepels paprikapoeder
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamico-azijn
Zwarte peper en zeezout

Hoe bereid je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Leg de tomaten, de paprika’s en de uien samen met de kippendijen op de bakplaat.

Druk de tenen knoflook met de achterkant van je mes plat en leg ze bij op de bakplaat.

Pluk de blaadjes van de tijm en strooi de blaadjes over de groenten en kip.

Voeg daarna het paprikapoeder, de olijfolie, de balsamico-azijn en een snufje peper en zout toe. Hussel alles goed door elkaar en spreid het mengsel zodanig over de bakplaat uit dat er geen groenten op de stukjes kip liggen.

Zet de bakplaat ongeveer 1 uur in de oven, of tot de kip goudbruin en gaar is. Keer de kippendijen halverwege een keertje om en besprenkel ze met het braadvocht.

Serveer de traybake met wat gekookte pasta en/of een groene salade.

Published by

Geef een reactie