Taco’s met gehaktvulling

Taco's met gehaktvulling

Mexicaans eten: yum! En als ik dat dan eet, waarom zou ik dan saus uit een pakje maken als het vers net zo gemakkelijk en zoveel lekkerder is? Deze keer maakte ik taco’s. De echte taco-smaak bereik je door de juiste ingrediënten en kruiden te gebruiken: knoflook, rode peper, paprikapoeder, cayennepeper, komijn en runderbouillon. Hierdoor geef je zelf (zonder pakjes of zakjes) lekker veel smaak aan je taco’s. Gehakt, verse groenten, sla, zure room en geraspte belegen kaas erbij en je hebt een taco party op je bord!

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
Olijfolie
1 grote rode ui, gesnipperd
350 gram mager rundergehakt
2 rode paprika’s, schoongemaakt en in blokjes gesneden
Een halve (of hele, als je van lekker pittig houdt) rode peper, in fijne ringetjes gesneden
1 teentje knoflook, geperst
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel cayennepeper
400 gram tomatenblokjes uit blik
125 ml runderbouillon (van tablet)
Zeezout en zwarte peper
8 taco’s

Voor erbij (naar smaak)
Zure room
IJsbergsla, gewassen en fijn gemaakt
Geraspte belegen kaas

Hoe bereid je het?
Verhit wat olijfolie in een wok en fruit hierin de rode ui aan.

Voeg het rundergehakt toe en bak dit rul.

Voeg de paprika en rode peper uit en bak dit ongeveer 5 minuten mee.

Pers de knoflook boven de pan en voeg de komijn, het paprikapoeder en de cayennepeper toe. Meng dit even goed door het gehaktmengsel.

Voeg nu de tomatenblokjes en de bouillon toe, breng alles verder op smaak met wat zout en zwarte peper, roer even goed door en breng het geheel aan de kook.

Zet het vuur lager en laat de taco-vulling ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen, zodat de saus indikt.

Verwarm ondertussen de taco’s volgens de aanwijzing op de verpakking.

Vul de taco’s met wat ijsbergsla, een flinke schep gehaktmengsel, wat zure room en geraspte kaas.

Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie