Stamppot rode kool met gebakken ui en appeltjes

Rode kool stamppot met gebakken ui en appeltjes

Ik ben gek op rode kool, bijvoorbeeld op smaak gebracht met een laurierblaadje, kruidnagel en azijn. Of lekker zoet, met kaneel en appel. Maar wist je dat je er ook lekker een stamppotje van kunt maken? Deze bijvoorbeeld, met rode ui en appeltjes gebakken in honing. Karbonade, speklapje of gehaktbal erbij en je kunt in 30 minuten aan tafel!

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
1 kilo kruimige aardappels, geschild en in stukken gesneden
450 gram verse (liefst biologische) rode kool
1 kaneelstokje
Vloeibare boter
2 kleine appels (bijvoorbeeld Jonagold), gewassen en in kwarten gesneden
1 grote rode ui, in dunne ringen
1 eetlepel honing
Zout en peper

Hoe bereid je het?
Kook de aardappels in water met zout in 20 minuten gaar.

Kook de rode kool in een laagje water met het kaneelstokje in 15 tot 20 minuten gaar.

Verhit wat vloeibare boter in een koekenpan en bak hierin de rode ui en appeltjes aan.

Voeg de honing bij de appeltjes en bak dit 1 minuutje mee.

Houd de ui en appelpartjes op een laag vuurtje warm.

Giet de aardappels en de rode kool af en verwijder het kaneelstokje uit de kool.

Stamp de aardappels tot een grove puree en roer de rode kool erdoor. Voeg eventueel wat kookvocht toe als je van een smeuïge stamppot houdt en breng de stamppot verder op smaak met zout en peper.

Serveer de stamppot met de gebakken ui en honing-appeltjes.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie