Spaghetti alla carbonara met een twist

Spaghetti carbonara met een twist

Spek en eieren. Over de originele versie van de Carbonara-saus valt te twisten (wel of geen room bijvoorbeeld?), maar zonder deze twee ingrediënten is het geen echte alla carbonara. Ik houd wel van een beetje pittig en maakte daarom een spaghetti alla carbonara met een twist, namelijk met een fijngesneden rood pepertje erin. Mamma mia, dit is nog eens comfort food!

Wat heb je ervoor nodig (2 personen)?
200 gram spaghetti of penne
125 gram gerookte spekreepjes (of pancetta)
1 grote ui, fijn gesnipperd
1 rode peper, fijn gesneden
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
Olijfolie (eventueel)
200 ml slagroom
6 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
Peper en zout (naar smaak)
2 eidooiers

Hoe bereid je het?
Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een grote wok of braadpan en bak de spekjes tot ze mooi bruin zijn.

Voeg daarna de ui, de rode peper en de knoflook toe en bak dit aan. Voeg zo nodig, als het te droog wordt, wat olijfolie toe.

Roer de slagroom samen met de parmezaanse kaas, zout en peper in een kom goed door.

Zet het vuur lager en voeg het slagroommengsel toe aan de spekjes en groenten. Roer dit even door.

Roer als laatste de twee eidooiers erdoor en voeg dan ook de nog hete spaghetti toe. Roer goed door tot alles gemengd is, zodat de eidooiers gaan stollen en dus niet meer rauw zijn. Let op: de pasta moet echt nog heet zijn en moet het liefst direct na het afgieten de pan weer in gaan, anders stollen de eidooiers niet goed en krijg je geen mooi gebonden saus.

Serveer de spaghetti alla carbonara met nog wat extra parmezaanse kaas.

Tip: ik vind carbonarasaus het lekkerst met spaghetti, maar je kunt het natuurlijk ook heel goed met andere pastasoorten serveren.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie