Spaghetti á la Lady en de Vagebond

Oftewel… Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus!

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
Voor de gehaktballen
400 gram half-om-half-gehakt
2 kleine eieren
90 gram paneermeel
1 sjalotje, fijn gesnipperd
Zout en peper
1 theelepel oregano
Een mespunt nootmuskaat

Voor de saus
1 rode paprika, in fijne blokjes gesneden
2 sjalotjes, fijn gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
1 grote fles tomatenpassata (700 gram)
Zout en peper
1 kleine eetlepel oregano
1 theelepel suiker
250 gram cherrytomaatjes, in partjes gesneden

Verder
25 gram boter
80 gram spaghetti per persoon

Hoe bereid je het?
Kneed in een ruime kom alle ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door elkaar.

Maak je handen iets nat en begin met het draaien van de gehaktballetjes. Maak gehaktballetjes van ongeveer 1,5 centimeter omvang.

Leg de gehaktballetjes op een groot bord en zet ze 15 minuten in de koelkast, zodat ze iets op kunnen stijven.

Verhit de boter in een grote braadpan en bak hier de gehaktballetjes in aan.

Voeg zodra de gehaktballetjes rondom bruin zijn de paprika, sjalotjes en knoflook toe. Bak dit ongeveer 5 minuten mee.

Kook ondertussen water voor de pasta en kook de spaghetti in de aangegeven tijd in een ruime pan al dente.

Voeg de passata, zout en peper, de oregano en de suiker toe en breng alles aan de kook. Draai het vuur daarna lager en laat de saus 15 minuten pruttelen. Voeg halverwege de cherrytomaatjes toe.

Serveer de saus met de spaghetti.

‘Butch, he says he wants two spaghetti special, heavy on the meatballs.’
George Givot, Tony in Lady en de Vagebond

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie