Soupe au pistou

Soupe au pistou

Soupe au pistou is een goed gevulde (boeren) maaltijdsoep met veel groenten, bonen en kleine pasta. En hij wordt met een saus geserveerd: de pistou. Dit is de Franse variant van pesto, maar dan zonder pijnboompitjes en parmezaanse kaas. Er zijn van soupe au pistou veel verschillende recepten te vinden; mijn recept is gebaseerd op die van Rachel Khoo uit Chez Rachel. Lekker met een geroosterd broodje en een beetje boter… Et voilà, je waant je op vakantie in Frankrijk!

Wat heb je ervoor nodig (4-6 personen)?
3 eetlepels olijfolie
2 uien, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
1 takje tijm
2 laurierblaadjes
70 gram tomatenpuree
2 middelgrote wortels, in kleine blokjes gesneden
2 courgettes, in kleine blokjes gesneden
200 gram gebroken sperziebonen (vers of uit de diepvries)
400 gram haricots blanc uit blik, afgegoten en afgespoeld
2 liter kokend water
100 gram pasta, bijvoorbeeld orzo of mini-penne
200 gram tuinerwtjes (vers of uit de diepvries)
1 eetlepel zout
1 theelepel peper
1 theelepel suiker

Voor een klassieke pistou
1 bosje basilicum
3 teentjes knoflook
3-4 eetlepels extra virigine olijfolie

Hoe bereid je het?
Maak de pistou door de ingrediënten in een blender of met een staafmixer tot een dunne pasta te mengen.

Verwarm de olijfolie in een grote soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze even aan.

Voeg de tijm, laurierblaadjes, tomatenpuree, wortels en courgettes toe. Bak dit samen in ongeveer 20 minuten aan, tot de groenten beetgaar zijn.

Voeg daarna de sperziebonen, de haricots blancs en het kokende water toe en breng alles aan de kook.

Zodra de soep aan de kook is, voeg je de pasta en de tuinerwtjes toe. Kook het geheel 10 minuten, zodat de pasta al dente is en de groenten goed gaar zijn.

Verwijder het takje tijm en de laurierblaadjes. Breng de soep op smaak met zout, peper en suiker.

Serveer de soep in grote kommen, met in elke kom een schepje pistou.

Koop bij bol.com

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie