Smeuïg gehaktbrood

Smeuïg gehaktbrood

Gehaktbrood (meatloaf) is een typisch Amerikaans gerecht. Super lekker en ook erg handig wanneer je een drukke dag hebt, want je kunt het ruim van tevoren maken. En je kunt er ook nog eens eindeloos mee variëren! Dit recept is voor mij een blijvertje: smeuïg, smaakvol en in een handomdraai klaar.

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
500 gram half-om-half-gehakt
1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
15 gram salie
1 ui, gesnipperd
100 ml tomatenketchup
100 gram cheddarkaas, in kleine stukjes gesneden
1 ei
100 gram paneermeel
150 gram ontbijtspek

Hoe bereid je het?
Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe het gehakt in een ruime kom. Voeg de paprika, de helft van de salie (de blaadjes in reepjes gesneden), het uitje, de ketchup, de kaas, het ei en het paneermeel toe aan het gehakt. Breng op smaak met peper en zout en kneed het geheel goed door.

Leg de plakjes spek in een rechthoek in de ovenschaal. Laat de plakjes iets overlappen. Vorm een brood van het gehakt en leg dat in het midden van het spek. Vouw het spek om het gehaktbrood en bekleed het gehakt met de plakjes ontbijtspek die je nog over hebt. Bedek het gehaktbrood tot slot met de rest van de salie (hele blaadjes, dus niet gesneden zoals je wel met de andere helft gedaan hebt). Bak het gehaktbrood in het midden van de oven in 45 minuten gaar. Je kunt het gehaktbrood warm, lauwwarm of koud serveren. Wij aten het warm, met gekookte sperziebonen en aardappelpuree erbij.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie