Sloppy Joe

Classic Sloppy Joes
Nog een paar maanden wachten en dan gaan mijn vriend en ik in november eindelijk naar New York! Ik kan nu al niet wachten! Een bekend recept uit New York is een Sloppy Joe (letterlijk: slonzige Joe). In heel Amerika is dit gevulde broodje een absolute favoriet bij kinderen – en stiekem ook bij volwassenen. En zoals de naam al zegt wordt het met een Sloppy Joe nogal een rommelige bedoening op zowel het broodje als op je bord. Dit originele recept uit het kookboek New York, recepten uit de Big Apple (lees de review hier) wordt gemaakt met rulgebakken gehakt, waardoor het net een broodje met bolognesesaus lijkt. Je serveert de gehaktsaus traditioneel op een hotdog- of hamburgerbroodje, of zoals ik op een pistoletje. Enjoy!

Wat heb je ervoor nodig (voor 6 broodjes)?
500 gram rundergehakt
1 ui, fijn gesnipperd
1 groene paprika, in kleine blokjes gesneden
3 teentjes knoflook, fijn gesneden
140 gram tomatenpuree
4 eetlepels ketchup
1 theelepel worcestersaus
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 theelepel mosterd
125 ml water
3 druppels tabasco
Zeezout en zwarte peper
6 pistoletjes, hotdog- of hamburgerbroodjes

Hoe bereid je het?
Verhit een braadpan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt en de ui toe en bak dit samen ongeveer 10 minuten aan. Roer af en toe goed door, het vlees moet goed gaar en kruimelig zijn.

Voeg de knoflook en de groene paprika toe en bak nog 3 minuten.

Voeg de tomatenpuree, de ketchup, de worcestersaus, de suiker en de mosterd toe.

Voeg tenslotte het water, wat zeezout en zwarte peper en de tabasco toe.

Als de saus begint te koken draai je het vuur laag en laat je de saus nog circa 30 minuten sudderen.

Serveer het vlees warm tussen de broodjes, met lekkere frietjes of coleslaw erbij.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie