Review: New York, recepten uit de Big Apple

New York, recepten uit de Big Apple

New York, recepten uit de Big Apple

Friends. Sex and the City. Seinfeld. Suits. Mad Men. Law & Order. Iedereen kent New York uit tv-series, en dan hebben we het nog niet eens over de lange lijst met films die zich in The Big Apple afspelen. In november gaan mijn vriend en ik een weekje naar deze geweldige stad, ik kan echt niet wachten! Vandaar dat ik het laatst niet kon laten om New York, recepten uit de Big Apple te kopen. Een beetje voorpret moet al kunnen ☺ In dit kookboek staan maar liefst 130 écht New Yorkse recepten, waar je snel zelf mee aan de slag kunt. Het is er wel een boek waarvan je met gemak zou kunnen stellen dat het een buitengewoon clichébeeld geeft van de keuken van New York. Het is één en al pancakes, donuts, cinnamon rolls, cherry pie, cheesecake, hamburgers, bagels en BLT’s wat de klok slaat. Maar toch zeg ik: een aanrader voor je boekenkast!

New York, recepten uit de Big Apple

Het boek heeft 7 hoofdstukken: Koffie, Ontbijt, Brunch, Lunch, Snacks, Altijd welkom en Toegift. En wanneer je door de hoofdstukken bladert, heb je het idee dat je door de verschillende wijken van New York wandelt. New York is namelijk een smeltkroes van smaken. Van Amerikaans junkfood tot delicatessen uit de Joodse wijk, van oosterse gerechten met invloeden uit Chinatown tot spaghetti and meatballs uit Little Italy.

New York, recepten uit de Big Apple

De recepten zijn ingedeeld alsof je een dag in New York loopt. De dag begint om 7.10 uur met een old time filterkoffie on the go, een groene smoothie of een stuk gevlochten Challah-brood, de Joodse tegenhanger van de Franse brioche. Of neem cinamon rolls, bananabread of een donut (in New York bekend als een glazed doughnut of stuffed doughnut) bij je kop koffie. Om 8.14 uur zitten we aan het ontbijt met een peanut butter smoothie, hot oatmeal, pancakes, coconut mango granola en French toast. Om 11.28 uur is het alweer brunchtijd en bagels mogen nu natuurlijk niet ontbreken. Ga je liever voor een eitje? Dan vind je recepten voor eggs benedict, eggs over easy of een omelet met English muffins. Waarschijnlijk zit je nog vol, maar om 12.42 uur is het alweer tijd voor de lunch. New Yorkers zijn stevige lunchers, dus in dit hoofstuk vind je recepten waar je de hele middag op kunt teren. Een Waldorf-of Caesar-salade bijvoorbeeld, of een BLT-sandwich of Sloppy Joe. En natuurlijk staan hier ook de recepten voor de beste cheeseburgers, tuna melts en corned beef. Tot slot is het om 16.23 uur tijd voor een snack. Neem een stuk apple-, pumpkin- of pecan pie, carrot cake of cheesecake. Of kies voor een blondie, brownie, chocolate chip cookie of black & white cookie.

New York, recepten uit de Big Apple

_DSC8484 (1)

Het boek sluit af met de hoofdstukken Altijd welkom en Toegift. In Altijd welkom vind je recepten die je eigenlijk de hele dag door wel kunt maken, zoals pumpkin muffins, cookies met macademia-nootjes en witte chocolade of mini-muffins. In Toegift vind je de basisrecepten voor onder meer verschillende soorten jams, stevige slagroom, pindakaas, ketchup, mayonaise, croutons, onion rings (uienringen) en coleslaw (koolsalade). Achterin het boek zijn alle recepten nog eens netjes per hoofdstuk én per ingrediënt gesorteerd. En voor wie binnenkort naar New York gaat is pagina 270 een aanrader: daar heeft de auteur, Marc Grossman, leuke adresjes en eettentjes in New York op een rijtje gezet. Ik weet zeker dat wij hier, wanneer we in New York zijn, ook nog wel gebruik van gaan maken!

New York, recepten uit de Big Apple

Bij alle recepten staat een duidelijke beschrijving; geen poespas. Ook wordt bij alle recepten aangegeven hoe lang het duurt om het (voor) te bereiden. Je weet dus precies hoe snel je aan tafel kunt. Het boek vind ik verder heel mooi vormgegeven, waardoor het een feestje is om doorheen te bladeren. Kortom: een echte aanwinst voor mijn boekenkast! Als ik dan toch een minpuntje mag noemen, dan is het dat er voor mijn gevoel weinig gezonde recepten in staan. Minimaal de helft bestaat uit zoetigheid en gebakken toestanden, dus je moet niet bang zijn voor wat vet en koolhydraten. Maar ach, voor gezond eten trek ik wel weer een ander boek uit de kast 😉

New York, recepten uit de Big Apple van Marc Grossman is voor € 24,95 onder meer te bestellen bij bol.com.

Koop bij bol.com

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie