Rabarbercompote

Rabarbercompote

Boeren vanilleyoghurt met rabarbercompote. Die combinatie van het zoete van de yoghurt en het zoetzure van de rabarber vind ik zó lekker! Daarom laat ik je graag zien hoe je zelf (in nog geen 15 minuten) rabarbercompote maakt. Ik houd niet van een hele zoete compote, vandaar dat ik nooit veel suiker gebruik. Ben jij wel een echte zoetekauw, gebruik dan gerust wat meer suiker.

Wat heb je ervoor nodig?
750 gram rabarber, gewassen
125 gram kristalsuiker
100 ml water
1 theelepel vanille-extract

Hoe bereid je het?
Was de rabarber en haal een klein stukje van de boven- en onderkant af. Verwijder eventuele stugge draden. Snijd vervolgens in stukjes van ongeveer 2 centimeter.

Doe de rabarber samen met de suiker, het vanille-extract en het water in een ruime pan met een stevige bodem.

Zet de pan op middelhoog vuur en breng de rabarber al roerende aan de kook. Zet het vuur daarna lager en laat de rabarber 10 tot 12 minuten op laag vuur pruttelen. Roer regelmatig goed door, zodat de rabarber langzaamaan helemaal uit elkaar valt en de compote steeds dikker wordt.

Zet na 10 tot 12 minuten het vuur uit en laat de rabarbercompote helemaal afkoelen voordat je het serveert.

Published by

Geef een reactie