Pumpkin spice latte

Pumpkin spice latte

Wil je op een koude zondagmiddag eens iets anders maken dan warme chocolademelk met slagroom? Ga dan voor deze pumpkin spice latte, een lekkere koffie voor deze tijd van het jaar. Pumpkin spice latte is in de herfst altijd verkrijgbaar bij Starbucks. Het geheime ingrediënt is pompoenpuree. In Amerika is dit verkrijgbaar in blikjes, maar je kunt het ook heel gemakkelijk zelf maken. Door de pompoen proef je de koffie trouwens bijna niet meer, dus ook voor niet-koffiedrinkers is dit een lekker drankje 🙂

Wat heb je ervoor nodig (2 grote mokken)?
450 ml melk
150 gram pompoen, in blokjes
2 kleine eetlepels suiker
2 theelepels vanille-aroma
2 theelepels koek- en speculaaskruiden
2 kopjes espresso

Hoe bereid je het?
Doe de melk en de pompoen samen in een steelpannetje en breng dit zachtjes aan de kook.

Voeg de suiker, de vanille-extract en de koek- en speculaaskruiden toe en roer dit even goed door, totdat de suiker is opgelost.

Haal het pannetje van het vuur en gebruik een staafmixer om de pompoen te pureren.

Giet het geheel door een zeef om de overgebleven pompoen eruit te filteren.

Voeg de warme espresso toe, roer even goed door en serveer direct.

Tip: ook lekker met een flinke toef slagroom!

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie