Pruimenplaattaart

Pruimenplaattaart

De pruimen liggen weer volop in de winkels. En omdat ik er echt heel erg gek op ben, bedacht ik een lekker en simpel nagerechtje met dit zomerfruit. Easy does it! Dat is dit recept voor pruimenplaattaart wel op het lijf geschreven. Enjoy!

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
150 gram ricotta
2 kleine eetlepels honing
De rasp van 1 citroen
3 pruimen, gewassen en in halve maantjes gesneden
Poedersuiker

Hoe bereid je het?
Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op een stuk bakpapier en rol ze met een deegroller aan elkaar vast.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de ricotta, honing en citroenrasp met elkaar in een kom en roer met een spatel luchtig door elkaar.

Besmeer het bladerdeeg met het ricottamengsel. Houd een rand van ongeveer 2 centimeter vrij.

Vouw deze rand nu dubbel, zodat in de oven straks een mooi opstaand randje ontstaat.

Beleg het ricotta-mengsel met de halve plakjes pruim. Leg de plakjes iets over elkaar, zodat de hele taart straks royaal bedekt is met pruim.

Leg de plaattaart op een bakplaat en bak in 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Laat de plaattaart goed afkoelen.

Bestrooi de pruimenplaattaart voor het serveren flink met poedersuiker.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie