Preirolletjes met ham uit de oven

Prei kun je – alhoewel het eigenlijk een najaars- en wintergroente is – het hele jaar door kopen en dus eten. Het is een veelzijdige groente, die je kunt koken, roerbakken, smoren of lekker knapperig laten worden in de oven, zoals in dit gerecht. Lekker bij (gebakken) aardappels en aardappelpuree. Heb je grote eters in huis? Koop dan iets meer prei en ham en verdubbel de ingrediënten voor het eimengsel.

Wat heb je ervoor nodig (2 personen)?
2 kleine preien, beide in 2 stukken van ongeveer 10 centimeter gesneden
4 plakken gekookte (achter)ham
1 ei, hardgekookt
1 eetlepel peterselie, de blaadjes grof gehakt
Een kneepje vloeibare boter
Zout
Peper
Kerriepoeder

Hoe bereid je het?
Kook de stukken prei in 8 minuten beetgaar en laat ze daarna in een vergiet even uitlekken.

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet daarna een ovenschaal in.

Wikkel elk stuk prei in een plak ham en leg de rolletjes in de ovenschaal.

Pel het ei en hak ‘m grof. Meng het ei met een kneepje vloeibare boter, de peterselie, een snufje zout, een snufje peper en een snufje kerriepoeder.

Verdeel het mengsel over de rolletjes en dek de ovenschaal af met aluminumfolie. Zet de ovenschaal voor 15 minuten in de oven, tot de ham knapperig is.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie