Pizzarolletjes met ham, mozzarella en basilicum

Snel en simpel, dat is dit recept voor pizzarolletjes op het lijf geschreven. Ideaal voor op een drukke zaterdag of een relaxte zondag, wanneer je even geen zin of tijd hebt om uitgebreid te koken, maar je wel wat leuks en lekkers op tafel wilt zetten. Je kunt natuurlijk ook zelf deeg en tomatensaus maken (nog lekkerder!), maar geef toe… Daar heb je toch niet altijd zin in? 🙂 Wel maakt ik bij de pizzarolletjes nog lekkere gepofte tomaatjes en die gingen gewoon tegelijkertijd de oven in!

Wat heb je ervoor nodig (2 personen)?
Vers pizzadeeg + potje tomatensaus (Tante Fanny’s, 600 gram)
3 plakken grillham, in reepjes gesneden
125 gram mozzarella
Verse basilicumblaadjes, hoeveelheid naar smaak
Zwarte peper en zeezout
Parmezaanse kaas

Hoe bereid je het?
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Rol het pizzadeeg uit en besmeer het met de helft van het potje tomatensaus. Er blijft dus tomatensaus over. Zorg dat er aan de randen van het deeg ongeveer 3 centimeter vrij blijft.

Beleg de pizza met de hamreepjes, in stukjes gescheurde mozzarella en basilicumblaadjes. Breng de pizza op smaak met wat zwarte peper en zeezout.

Rol het deeg voorzichtig op en snijd het in 8 gelijke stukken.

Bekleed een bakplaat of ovenschaal met bakpapier en leg de pizzarolletjes er op, met het snijvlak naar boven. Zorg dat de rolletjes dicht tegen elkaar aan liggen.

Rasp er als laatst naar smaak Parmezaanse kaas over.

Bak de pizzarolletjes in 20 minuten af.

Tip: beleg de pizzarolletjes ook eens met andere lekkere ingrediënten. Wat dacht je van plakjes salami en in reepjes gesneden geroosterde paprika? Of voeg eens wat gesneden champignons of een in ringetjes gesneden lente-uitje toe!

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie