Pasta uit de oven

Pasta ovenschotel

Ik heb altijd verschillende soorten pasta in huis, net als verse knoflook, verschillende soorten ui (rood, geel en sjalotjes), bouillonblokjes, een basilicumplantje, parmezaanse kaas, tomatenblokjes en verschillende gedroogde kruiden. Vaak is het dan een kwestie van verse groenten en eventueel vlees toevoegen en een lekkere pastamaaltijd is geboren! Met de meeste van de genoemde ingrediënten – aangevuld met broccoli, champignons, chorizo en mozzarella – zet je deze lekkere en makkelijke ovenschotel met pasta op tafel.

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
250 gram penne
1 runderbouillonblokje
400 gram broccoli-roosjes
150 gram chorizo, in kleine blokjes gesneden
1 ui, fijn gesneden
250 gram champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 eetlepel Italiaanse kruiden
Zwarte peper
Bol mozzarella (125 gram), in plakjes gesneden

Hoe bereid je het?
Kook de pasta in ruim water met het runderbouillonblokje bijna gaar (2 minuten korter dan de aanwijzingen voor al dente op de verpakking).

Kook de broccoli-roosjes 3 minuten voor.

Verwarm de oven op 180 graden.

Bak de blokjes chorizo knapperig in een ruime koekenpan (zonder olie of boter).

Voeg de ui en de champignons toe en bak dit kort mee.

Voeg de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe en roer de saus even goed door. Breng de saus op smaak met zwarte peper.

Voeg de voorgekookte pasta en de broccoli-roosjes toe en roer dit even voorzichtig door de saus.

Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en schep hier de pasta met saus in.

Verdeel de plakken mozzarella over de ovenschaal en zet de schaal 15 minuten in de hete oven, totdat de kaas gesmolten is.

Published by

Geef een reactie