Ovenschotel prei-kerrie met gehakt

Ovenschotel prei-kerrie met gehakt

Op mijn Facebookpagina vroeg Ilse laatst om het recept voor de MAGGI Ovenschotel prei-kerrie met gehakt. Zonder pakjes en zakjes natuurlijk! Aangezien ik gek ben op ovenschotels, ging ik hier graag mee aan de slag. En ik maakte een lekker kaaslaagje (gratin) op de schotel, dat maakt het naar mijn idee af!

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
350 gram rundergehakt
2 teentjes knoflook
300 gram prei, gewassen en in ringen gesneden
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 groentebouillonblokje
1 flinke eetlepel kerrie
700 gram aardappelschijfjes *
200 ml kookroom light
2 eieren
Zout en zwarte peper
125 gram geraspte belegen kaas

* Kook verse aardappels met de schil in een ruime pan met water en een beetje zout tot ze gaar zijn. Schil ze daarna direct. Laat de aardappels helemaal afkoelen en snijd ze dan in schijfjes.

Hoe bereid je het?
Verwarm de oven voor op 210 graden.

Verhit wat olijfolie in een ruime hapjespan en bak hierin het gehakt rul.

Pers het eerste teentje knoflook boven het gehakt en bak dit even mee.

Voeg de gesneden prei, de paprika, het bouillonblokje (verkruimeld) en de kerriepoeder toe en bak dit een paar minuten mee, tot de prei inslinkt.

Giet het gehakt-prei-mengsel even goed af, dit voorkomt straks een natte ovenschotel!

Vet een ruime ovenschaal in met olijfolie.

Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van de aardappelschijfjes.

Verdeel hier de groente met het gehakt over.

Verdeel nu de overige aardappelschijfjes over de ovenschaal.

Klop in een kommetje de kookroom samen met de eieren los en breng dit op smaak met zout en zwarte peper.

Voeg 50 gram geraspte kaas toe en pers het tweede teentje knoflook boven de room. Roer dit even goed door.

Verdeel het room-kaas-mengsel gelijkmatig over de aardappelschijfjes.

Strooi de overige 75 gram geraspte kaas gelijkmatig over de ovenschotel.

Bak de ovenschotel in 30 minuten gaar.

Laat de schotel voor het serveren even 5 minuten uitdampen.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie