Mousse van ricotta met gepocheerde peertjes

Mousse van ricotta met gepocheerde peertjes

Ben je op zoek naar een lekker fris nagerechtje voor Kerst? Deze mousse van ricotta met gepocheerde peertjes valt zeker in de smaak… Ook na een zwaar Kerstdiner of een uitgebreideĀ gourmet! Ideaal vind ik ook dat je de mousse en de gepocheerde peertjes al van tevoren klaar kunt maken – het moet toch opstijven šŸ™‚ Zo hoef je de dessertjes tijdens het diner zelf alleen nog maar even af te maken met een handje geroosterde walnoten. Lekker makkelijk, en vooral: heel erg lekker!

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
200 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels poedersuiker
125 gram ricotta
250 ml zoete witte wijn
2 eetlepels kristalsuiker
4 handperen (ik gebruike Conference), geschild en in blokjes gesneden
50 gram walnoten, grof gehakt

Hoe bereid je het?
Klop de slagroom samen met de vanillesuiker en de poedersuiker stijf.

Roer de ricotta er kort doorheen, zodat een luchtige mousse ontstaat.

Zet de mousse even in de koelkast, zodat ‘ie alvast wat op kan stijven.

Doe de wijn en de kristalsuiker samen in een klein steelpannetje en verwarm dit. Voeg, wanneer de suiker door de warmte is opgelost, de blokjes peer toe. Laat dit op laag vuur 10 minuutjes zacht pruttelen.

Haal na 10 minuutjes de peren uit de pan om af te koelen, en kook het resterende sap in tot een dikke siroop.

Verdeel de blokjes peer over vier kleine glaasjes, bijvoorbeeld kleine weckpotjes.

VerdeelĀ hier iets siroop overheen en schep de mousse van ricotta erop.

Zet de glaasjes minimaal 1 uur in de koelkast, zodat de mousse verder op kan stijven.

Rooster de stukjes walnoot in een droge koekenpan.

Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de geroosterde walnoten over de mousse.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie